У Росії говорять про можливість початку нової "гонки озброєнь" з США

28 березня 13:14

Генштаб РФ вважає, що до цього призведе розміщення американських комплексів ПРО в Південній Кореї.

 

Заступник начальника Генштабу Росії повідомив, що розміщення американських комплексів протиракетної оборони в Південній Кореї може підштовхнути до відновлення "гонки озброєнь". При цьому представник генштабу зазначив, що Росія прийме відповідні заходи по відношенню до розміщення американської ПРО.

Читайте також: Трамп закликав розслідувати зв'язки Клінтон з Росією
Раніше повідомлялося, що Голова комітету з міжнародних справ Держдуми Росії Леонід Слуцький заявив, що розміщення американської системи протиракетної оборони в Південній Кореї може загрожувати безпеці Росії. На думку Слуцького, для вирішення північнокорейської проблеми необхідно продовжувати пошуки дипломатичного контакту з КНДР.

Раніше повідомлялося, що США приступили до розміщення систем протиракетної оборони(ПРО) THAAD на території Південної Кореї.

Нагадаємо, 12 лютого КНДР заявила про успішне випробування балістичної ракети в Японському морі. У Пхеньяні стверджують, що таким чином була успішно протестована можливість оздоблення снаряда ядерною боєголовкою та здатність його ухилення від перехоплення.

Запуск ракети одноголосно засудила Рада Безпеки ООН, пригрозивши Пхеньяну "серйозними заходами".