У Росії горів підводний човен ВМФ, 14 загиблих

02 липня 17:33

За попередніми даними, моряки отруїлися продуктами горіння.

 

У Росії під час пожежі на глибоководному апараті загинули 14 моряків Військово-морського флоту, повідомляє "РБК" із посиланням на Міністерство оборони РФ. Причиною смерті підводників називається отруєння продуктами горіння.

"1 липня в російських територіальних водах на науково-дослідному глибоководному апараті... під час проведення біометричних вимірювань виникла пожежа. 14 моряків-підводників загинули унаслідок отруєння продуктами горіння", - йдеться в заяві.

Загоряння було ліквідовано командою, при цьому тип глибоководного апарату, на якому сталася пожежа, не уточнюється. Однак, за даними співрозмовника агентства, йдеться про атомний підводний човен АС-12, відомий як "Лошарік".

Зараз постраждалий від пожежі апарат знаходиться на військово-морській базі у Сєвероморську (Мурманська область, РФ). Пожежа на підводному човні стала найбільшою за кількістю жертв подією на підводних апаратах Міноборони Росії з 2008 року.

Зазначимо, ризики підводних зіткнень між атомними підводними човнами і сьогодні залишаються цілком реальними. У жовтні минулого року американське видання The National Interest опублікувало матеріал про те, що буде, якщо атомний підводний човен Росії протаранить субмарину США.