У Римі та Мілані через смог ввели заборону на автомобілі

29 грудня 07:45

Через надзвичайний рівень забруднення повітря два найбільших італійських міста - Мілан і Рим - вводять заборону на користування особистим автотранспортом.

 

Мілан заборонив рух по міських вулицях автомобілів, мотоциклів та моторолерів на шість годин щодня в найближчі три дні. У Римі в понеділок протягом дев'яти годин було заборонено пересуватися на машинах з непарними номерами, у вівторок місто тимчасово закриють для володарів парних номерів.

За словами експертів, через надзвичайно теплу, безвітряну і суху погоду, шкідливі викиди в повітрі не можуть розсіятися.

У Римі заборона не поширюється на автомобілі, які визнані безпечними для навколишнього середовища, наприклад, з гібридними двигунами.

Читайте також: Через густий смог в Пекіні не видно сонця

Повідомлялося, що 25 грудня понад 100 мільйонів жителів Північного Китаю у 10 великих містах опинилися в пастці зимового смогу. Пекін і сусідні райони Північного Китаю регулярно накриває смог, викликаний небезпечним забрудненням повітря підприємствами важкої промисловості і збільшенням споживання вугілля в зимовий період.