У РФ журналісти вимагають звільнення кореспондента "Медузи"

08 червня 11:50

Івана Голунова затримали за підозрою у спробі збуту наркотиків.

 

У Росії журналісти написали відкритого листа з вимогою звільнити кореспондента видання "Медуза" Івана Голунова, якого затримали за підозрою у спробі збуту наркотиків. Автори листа назвали це затримання "грубою і безглуздою провокацією".

Тим часом в Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) зазначили, що Голунов відомий розслідуваннями корупції та злочинної діяльності й наразі влада повинна гарантувати прозоре розслідування у його справі у відповідності до норм права, інформує DW.

У п'ятницю в столиці РФ провели акцію біля головного офісу поліції на підтримку журналіста. Трьох учасників заходу затримали й склали протоколи про адмінпорушення.

Зазначимо, що за даними редакції "Медузи" перед затриманням Голунов повідомив, що йому підкинули два пакети з невідомою речовиною. Тим часом у поліції заявили, що при особистому огляді вилучили 4 г метілефедрона, а в квартирі – близько 5 г кокаїну. Затриманий заперечує причетність до незаконного обігу наркотиків. У редакції видання також впевнені, що наркотики підкинули.

Нагадаємо, що в індексі свободи ЗМІ від міжнародної організації захисту прав людини "Репортери без кордонів" Росія посіла 149 місце серед інших країні світу, опустившись на одну сходинку. Україна в цьому рейтингу посідає 102 місце.