У РФ виступають проти внесків до Ради Європи до повернення в ПАРЄ

25 жовтня 23:11

У Москві запевнили, що після повернення російської делегації до роботи в організації Росія відновить виплату своїх внесків.

 

Спікер Ради Федерації РФ Валентина Матвієнко заявила, що Росії не варто робити внески в Раду Європи, поки російські парламентарії не повернуться до роботи в ПАРЄ.

"Я висловлюю свою точку зору. Я вважаю, що поки російська парламентська делегація не повернеться до роботи в ПАРЄ, ні про яке фінансування мови бути не може", - сказала російський сенатор, повідомляє "ТАСС".

Вона зазначила, що Росія не може виділяти суттєві кошти, виконувати прийняті рішення по внесках до Ради Європи" за рахунок російських платників податків "в умовах такої дискримінації і обмеження діяльності парламентської делегації РФ".

"Коли ми будемо повноцінно брати участь у цих структурах, ми відновимо виплату в повному обсязі свого внеску", - додала Матвієнко.

Нагадаємо, що раніше голова української делегації в ПАРЄ Володимир Ар'єв заявив, що президент України Петро Порошенко пропонував голові Ради Європи Турбйорну Ягланду компенсувати втрати від несплати Росією членських внесків, щоб не допустити відновлення прав делегації РФ в ПАРЄ.

Але Ягланд відхилив цю пропозицію.

"Президент під час візиту пропонував. Він відмовився від цього. Непублічно відмовився, сказав, що це неправильно", - пояснив Ар'єв.