У РФ погрожують санкціями проти Coca-Cola, Visa і Mastercard

22 грудня 21:26

В Держдумі мають намір розглянути відповідні санкції проти американських компаній.

 

У відповідь на розширення США секторальних санкцій проти Росії Державна дума готова розглянути питання обмеження діяльності низки американських компаній на території РФ, заявив заступник голови комітету Держдуми з економічної політики, інноваційного розвитку і підприємництва Михайло Ємельянов в ефірі "Російської служби новин" увечері у вівторок, 22 грудня.

"У нас працюють деякі американські компанії, для яких ці санкції будуть дуже чутливі. Це стосується, насамперед, аудиторський компаній, компаній фінансового сектора і, природно, Coca-Cola. Давно обговорюється введення акцизів на шкідливі напої, це не буде безпосередньо стосуватися Coca-Cola, але компанія серйозно постраждає", − зазначив депутат.

Він також повідомив, що російський парламент може обмежити роботу міжнародних платіжних систем в РФ.

"Треба активізувати впровадження платіжної системи наших національних карток. Карта "Світ" випущена, але потрібно приймати заходи щодо створення переваг для цієї карти, щоб вона скрізь приймалася і щоб державні органи і великі компанії працювали саме з цією картою. Потрібно обмежити Visa і MasterCard, для американців це відчутно", − резюмував Ємельянов.

Читайте також: МЗС Росії вважає санкції ЄС "несправедливим" покаранням за війну в Донбасі

Нагадаємо, раніше прес-секретар президента РФ Володимира Путіна Дмитро Пєсков назвав розширення санкцій "нелогічним і недружнім" кроком. За словами Пєскова, Росія підготує заходи у відповідь на розширення санкційного списку США.

22 грудня Сполучені Штати Америки розширили секторальні санкції проти росії, введені в 2014 році у зв'язку з агресією проти України. У розширений список потрапили російські банки, а також ряд компаній, у тому числі ВТБ 24, ряд "дочок" Ощадбанку і "Яндекс.Гроші", Генбанк, "Крайинвестбанк", "Мособлбанк" і "Інресбанк", а також компанії "Технопромекспорт", "Волгограднафтемаш".

У Мінфіні США заявили, що розширення санкційного списку демонструє рішучість США домагатися від Росії поваги до суверенітету України.