У РФ назвали попередню причину вибухів на складі боєприпасів

06 серпня 09:44

У Міноборони РФ назвали число постраждалих.

 

Заступник міністра оборони Росії Дмитро Булгаков заявив про те, що попередньою причиною пожежі та вибухів на складі боєприпасів в Ачинському районі міг бути людський фактор. В ніч на 6 серпня вибухи на складі боєприпасів припинилися.

Точну причину виникнення пожежі повинні встановити слідство прокуратура. За словами Булгакова, арсенал розформують.

У результаті вибухів постраждали 12 осіб. Шістьох госпіталізовано, лікарі оцінюють їхній стан як середнього ступеня тяжкості. Крім того, через вибухи евакуювали більше 9,5 тисячі осіб, близько шести тисяч з них покинули небезпечну зону самостійно. В ніч на 6 серпня вибухи на складі боєприпасів припинилися.

5 серпня в Росії під містом Ачинськ в Красноярському краї прогриміли вибухи снарядів на складах з боєприпасами. Евакуцію проводили не тільки з Кам'янки, але з трьох населених пунктів, розташованих в радіусі 20 км від військової частини.

Читайте також: Дим від пожеж в Сибіру досяг США та Канади

Нагадаємо, більше тижня Красноярський край страждає від масштабних пожеж. Площа пожеж в Сибіру, за останніми даними, становить 2,8 мільйона гектарів. У гасінні беруть участь 2,7 тисячі осіб, 390 одиниць техніки та 28 повітряних суден. Режим надзвичайної ситуації діє в чотирьох суб'єктах: Іркутської області, Красноярському краї, у двох районах Бурятії і одному районі Якутії.

Президент США Дональд Трамп запропонував своєму російському колезі Володимиру Путіну надати допомогу у гасінні пожеж.