У Путіна зізналися, що погрожували Турчинову під час анексії Криму

13 березня 15:37

Член РНБО РФ розповів, що тогочасний голова Верховної Ради збирався в Крим, але російські війська пригрозили збити його.

 

В березні 2014 року виконуючий обов'язки голови Верховної Ради Олександр Турчинов збирався летіти в Крим, в який вторглися війська Росії. Але російська сторона почала погрожувати йому вбиством.

Як повідомляє "Українська правда", про це розповів член Ради безпеки РФ і повноважний представник президента Росії у Криму Олег Белавенцев в інтерв'ю російському телеканалу "НТВ". За його словами, Турчинов планував вилетіти на півострів зі спецназом, Але російські представники дали йому зрозуміти, що "до Сімферополя він не долетить".

"Він збирався вилетіти сюди (у Крим) двома бортами: на одному сам, на іншому - підготовлена група спецназу. Але тут ми, (коли) приймали рішення, нам ніхто не заважав - повідомили: якщо перетне кордон, ми його зіб'ємо", - заявив Белавенцев.

Також, за словами російського чиновника, Турчинов нібито сам "намагався розв'язати громадянську війну" в Криму, тому що "направляв на півострів емісарів, які намагалися схилити керівників Криму, в тому числі голову Верховної ради, до невиконання своїх обов'язків, депутатам розсилали СМС з погрозами".

Нещодавно президент США Барак Обама заявив, що анексія Криму не допоможе Путіну стати впливовим гравцем. Адже рорушення міжнародних законів і окупація частини суверенної країни не зробить економічно недорозвинену Росію раптом впливовою державою.

У свою чергу, голова Меджлісу кримсько-татарського народу Рефат Чубаров розповідав, що під час анексії Криму Захід просив не провокувати російських військових.