У президентських перегонах у США Трампа і Байдена з'явився конкурент

17 жовтня 20:44

Лідером виборчих перегонів стає Елізабет Уоррен - сенатор від штату Массачусетс

 

Скандал між Трампом і Байденом, взаємні звинувачення в корупції, питання, пов'язані з імпічментом зіграли свою негативну роль. У президентській гонці з'являються нові імена, на які починають звертати увагу американські виборці. Це яскраво проявилося після загальнонаціональних, четвертих за рахунком, теледебатів у штаті Огайо, які провели кандидати в президенти США від Демократичної партії.

Дискусія продемонструвала, що колишній віце-президент США Джо Байден здав позиції, і лідером виборчих перегонів стає Елізабет Уоррен.

Крім чисельного рекорду для телетрансляцій такого роду подій - на одній сцені вперше зібралися 12 осіб - новий раунд дебатів зібрав найбільшу аудиторію за всю свою історію і явив світові нового фаворита демократичної гонки, сенатора від штату Массачусетс Елізабет Уоррен.

Як пише Fox News, передає Кореспондент, сильний виступ Уоррен показав її проникливість і підготовленість під час відбиття атак інших кандидатів, які намагалися скоротити своє відставання від фаворита перегонів.

До речі, Уоррен була першою з демократів, хто публічно виступив з підтримкою ініціативи імпічменту Трампа.

До теперішнього часу вона зібрала найбільше коштів на свою кампанію і лідирує за опитуваннями громадської думки.

Все це вкупі з серйозним ослабленням з різних причин позицій Байдена і інфарком Берні Сандерса останнім часом майже гарантує Уоррен місце фаворита в гонці.

Тепер майбутнє партійної номінації залежить від того, наскільки ефективно Елізабет Уоррен впорається з критикою з боку республіканців і чи зможе вона переконати всіх демократів, що її ліві погляди не надто радикальні і можуть бути прийняті більшістю населення США.

Перемога у дебатах, звичайно, не гарантує перемогу на праймеріз. Однак дискусія в Огайо підтверджує чітко означену тенденцію: Байден поступово втрачає популярність, відзначають експерти.

Рейтинг колишнього віце-президента падає на тлі розслідування справи Українагейт. Ще на самому початку спалаху скандалу експерти говорили, що Трампу не зможуть оголосити імпічмент, оскільки його популярність серед республіканців перевищує 90 відсотків, та й не було таких випадків, а от репутація Байдена, якого звинувачують у корупції, постраждає.

Президентські вибори в США пройдуть в 2020 році. До праймеріз Республіканської партії готуються три кандидати, включаючи самого Трампа. До праймеріз Демократичної партії готується 21 кандидат. Також у виборах президента США братимуть участь 8 кандидатів від Лібертаріанської партії, 7 кандидатів від Партії Зелених, 3 кандидати від партії Американської солідарності і два незалежних кандидата.

Президентські вибори в США 2020 року заплановано на 3 листопада. У них може бути обраний 46-й президент США (у випадку, якщо Дональд Трамп не буде обраний на другий термін). Згідно з Другою статтей Конституції США, для обрання президентом Сполучених Штатів Америки особа повинна бути громадянином США за народженням, не молодше 35 років, які прожили на території країни не менше 14 років.

Найчастіше кандидати висуваються від однієї з політичних партій США в ході праймеріз - інститут первинних президентських виборів, за результатами яких спрямовуються делегати на загальнонаціональну партійну конвенцію, де має бути визначений єдиний партійний кандидат у президенти.