У Празі поновилися мітинги проти Бабіша

11 грудня 00:49

В Чехії вимагають відставки прем'єр-міністра країни.

 

У Празі 10 грудня проходить мітинг з вимогою відставки доларового мільярдера Андрія Бабіша з поста прем'єра Чехії. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Організатором акції є чеська громадська організація "Мільйон миттєвостей для демократії". Мітингувальники вимагають, щоб Бабіш - олігарх, один з найбагатших громадян Чехії, ще до кінця цього року подав у відставку у разі, якщо він не позбудеться свого концерну Agrofert, що об'єднує понад 250 фірм і не звільнить з посади міністра юстиції Марію Бенешову, яка представляє в уряді владну популістську партію ANO.

За даними організаторів, в акції протесту взяли участь 60 тис. громадян. Поліція оцінює кількість учасників приблизно 35 тис. чоловік.

Зазначимо, протести в Чехії тривають з червня місяця. Прем'єр-міністра Чехії Андрія Бабиша підозрюють у конфлікті інтересів навколо його бізнесу, що включає хімічну промисловість і сільгоспвиробництво, продукти та ЗМІ. Проти нього ведеться розслідування щодо незаконного отримання субсидії від Євросоюзу на два мільйони євро десять років тому. Сам Бабіш заперечує звинувачення і називає їх політично мотивованими.