У Польщі знайдені тіла двох громадян України в холодильній камері

12 листопада 17:17

Ще 10 листопада, черговий офіцер отримав повідомлення про виявлення трупів двох чоловіків на фруктовому складі в Садковице.

 

Районна прокуратура польського міста Рава Мазовецькою з'ясовує обставини загибелі двох громадян України, чиї тіла знайшли в холодильній камері для зберігання фруктів в місцевості Садковице у Лодзькому воєводстві, повідомляє RMF24.

Як повідомила представник поліції Агата Кравчик, в неділю, 10 листопада, черговий офіцер отримав повідомлення про виявлення трупів двох чоловіків на фруктовому складі в Садковице.

Інформацію надав власник сховища, який знайшов тіла громадян України у віці 28 і 46 років у безкисневому холодильній камері.

Обидва загиблих жили на території господарства, де стався інцидент, але поки не встановлено, за яких обставин вони опинилися в холодильній камері – приміщенні з контрольованою анаеробної середовищем. Увійти в нього означає піддати себе на смертельну небезпеку.

Правоохоронці оглянули місце події, допитали свідків і, повідомили в посольство України.

Розслідування справи веде районна прокуратура міста Рава Мазовецька.

Раніше повідомлялося, що в Польщі працює і живе понад мільйон українців.

Зазначимо, нестабільна політична ситуація і низькі зарплати підштовхують українців до пошуків кращого життя. За даними Міністерства соціальної політики, 3,2-9 млн. громадян постійно або тимчасово працюють за кордоном.

За даними аналітиків, до 2015 року з України виїхало 7% робочої сили. Що робити Україні в епоху високого попиту на українців? Читайте в статті Андрія Гайдуцького "Боротьба за мігрантів. Україні приготуватися" в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".