У Північній Кореї заарештували особистого фотографа Кім Чен Ина за занадто близьку зйомку лідера

23 березня 04:11

Фотограф, який постійно знімав Кім Чен Ина, заарештований за "нанесення шкоди гідності національного лідера".

 

За розпорядженням північнокорейського лідера Кім Чен Ина заарештований його особистий фотограф. 47-річний Лім Чжі Рен заарештований за звинуваченням "у завданні збитків вищій гідності". Простіше кажучи, фотограф зробив знімок з дуже близької відстані і не з того ракурсу.

Фотограф був одночасно позбавлений посади, виключений з партії і заарештований: дії розцінили як "антипартійний акт, який підриває гідність найвищої гідності нашої партії". Ситуацію виклало видання Daily NK.

Якою буде подальша доля чоловіка, невідомо. Судячи з даних, які надало анонімне джерело, тюремне ув'язнення можна буде вважати везінням.

"Злочин" фотографа полягає в тому, що він "порушив правило №1": підійшов до глави країни ближче ніж на дозволені два метри, а також сфотографував з незатвердженого ракурсу.

Нагадаємо, 27 лютого в Ханої розпочався дводенний саміт США-КНДР на рівні глав держав. У перший день Трамп і Кім Чен Ин провели зустріч у форматі тет-а-тет. Президент США оцінив зустріч з лідером КНДР як "дуже добру". У Державному департаменті США повідомили, що під час другого саміту обговорюватимуться поліпшення двосторонніх відносин, забезпечення миру в регіоні і ядерне роззброєння КНДР. Мета саміту – подальший прогрес у виконанні домовленостей, досягнутих у ході саміту в Сінгапурі.

12 червня минулого року в Сінгапурі відбулася зустріч президента США Дональда Трампа і лідера Північної Кореї Кім Чен Ина, за підсумками якої сторони підписали спільну декларацію про перезавантаження двосторонніх відносин і денуклеаризацію Корейського півострова. Крім того, США взяли на себе зобов'язання забезпечити безпеку КНДР. Однак, санкції проти КНДР залишаються в силі.

Детальніше про саміт США - КНДР читайте в матеріалі: "Історичний саміт у Сінгапурі. Як пройшла зустріч Трампа та Кім Чен Ина і про що вони домовилися", а також у статті Віктора Константинова "Сінгапурський саміт: історична віха або тимчасовий перепочинок?" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".