У період карантину в Нью-Йорку розібрали з притулків кішок і собак

29 березня 01:26

Благодійні організації із захисту тварин стурбовані цією тенденцією.

 

У Нью-Йорку зафіксовано поки незрозумілий ажіотаж. Поряд з туалетним папером і антисептиками під час пандемії люди забирають домашніх тварин з притулків, передає Bloomberg.

Організації по захисту тварин Muddy Paws Rescue і Best Friends Animal Society повідомили, що притулки, з якими вони працюють, майже повністю спорожніли: нудьгуючі на карантині городяни розібрали всіх вихованців.

Нью-Йорк - не єдине місто, де жителі виявили несподіваний інтерес до покинутих тварин. Американське товариство захисту тварин від жорстокого поводження заявило, що тепер з притулків Лос-Анджелеса вихованців забирають на 70% частіше. У благодійній організації Best Friends підтвердили цю інформацію.

"Ми самі спостерігаємо, як люди масово приходять за тваринами", - повідомила виконавчий директорка Best Friends Джулі Касл.

Співробітники благодійних організацій припускають, що затребуваність вихованців з притулку пояснюється зростанням акцій онлайн-ритейлера Chewy Inc., що продає товари для тварин на території США. Незважаючи на крах фондового ринку, акції компанії зросли на 7%, а кількість замовлень змусило її переглянути терміни доставки і скоротити їх до семи днів для більшості клієнтів.

Разом з тим організації із захисту тварин висловлюють занепокоєння з приводу даної тенденції. Можливо, коли карантин нарешті скасують, люди знову прийдуть в притулки - щоб повернути вихованців.

Нагадаємо, в США оголошено надзвичайний стан, штат Вашингтон визнаний зоною лиха а в декількох штатах розгорнуті підрозділи національної гвардії.