У Пентагоні пояснили причини збору біоматеріалу росіян

01 листопада 14:57

Для дослідження опорно-рухового апарату збирають біоматеріал росіян в кількості 39 зразків.

 

У Пентагоні повідомили, що тендер на поставку біоматеріалів з Росії оголосили для продовження досліджень опорно-рухового апарату та виявлення пов'язаних з травмами різних біомаркерів, повідомляють росЗМІ, посилаючись на представника навчального командування військово-повітряних сил США Бо Дауні.

"Згідно з контрактом, опублікованому 19 липня на сайті державних закупівель США Federal Business Opportunity, військово-повітряне відомство зацікавлене в купівлі 12 зразків РНК і 27 зразків синовіальної оболонки, яка виробляє необхідну для функціонування суглобів синовіальну рідину", - зазначається в публікації.

У Пентагоні зазначили, що перший набір зразків для досліджень надала американська компанія. При цьому в запиті ВПС не було вказано, звідки саме повинні надійти ці зразки. Оскільки виявилося, що вони були зібрані в Росії, то другий комплект зразків (контрольна група) теж повинен був бути російського походження.

"Метою було забезпечення чистоти дослідження, а не походження зразків", - повідомила представник прес-служби ВПС США Енн Стефанек.

ВПС США в липні 2017 року опублікували заявку на отримання зразків РНК і синовіальної рідини (вона заповнює порожнину суглобів), вказавши в описі, що зразки мають бути зібрані в Росії.

Як повідомлялося раніше, російський президент Володимир Путін розповів про те, що якісь іноземці професійно відбирають зразки біологічного матеріалу у жителів Росії.