У ПАРЄ вирішили не проводити дебати про повернення делегації РФ в асамблею

24 листопада 12:52

Дебати мали відбутися сьогодні.

 

Постійний комітет Парламентської асамблеї Ради Європи відмовився проводити позапланові дебати про зняття санкцій із Росії і відновлення її участі у роботі асамблеї. Про це глава делегації українського парламенту в ПАРЄ Володимир Ар'єв повідомив на своїй сторінці в Facebook.

"Постійний комітет ПАРЄ тільки що відмовився проводити дебати щодо повернення РФ в ПАРЄ. Зате будуть дебати на тему "Демократія зламана - яка відповідь". Я радий, що ПАРЄ правильно розставила пріоритети", - написав він.

Раніше Ар'єв зазначив, що більшість в Асамблеї проти безумовного повернення делегації росіян.

"Більшість колег у приватних розмовах не готові приймати делегацію Росії без серйозних кроків з боку РФ. Відповідну декларацію вже підписали представники 16 країн, в тому числі багато голів національних делегацій. Текст документа буде оприлюднений у грудні", - повідомив він 23 листопада.

Раніше в Парламентській Асамблеї Ради Європи був зареєстрований запит на проведення незапланованих дебатів про зняття санкцій з РФ і відновлення участі російської делегації у роботі ПАРЄ. Ініціаторами дебатів стали депутати з Італії та Нідерландів.

Росія була позбавлена права голосу в ПАРЄ у квітні 2014 року - відразу після анексії Криму та початку військових дій на Донбасі. За російськими парламентаріями збереглося лише право бути присутніми та виступати на засіданнях асамблеї, а також працювати в комітетах. Після цього РФ на знак протесту відмовилася від участі в сесіях ПАРЄ і перестала виділяти гроші в касу організації.