У ПАРЄ готують резолюцію про захист прав людини під час пандемії COVID-19

02 квiтня 01:35

В ПАРЄ побоюються, що під приводом боротьби з пандемією права людини можуть порушуватися.

 

Боротьба з пандемією коронавірусу повинна вестися з дотриманням соціальних і економічних прав громадян. Про це повідомили в комітеті ПАРЄ з соціальних питань, здоров'я та сталого розвитку.

"Як ніколи після Другої світової війни, пандемія COVID-19 показала необхідність посиленого захисту прав людини, у тому числі економічних і соціальних", - заявив голова комітету ПАРЄ Луїс Лейте Рамос.

Він повідомив, що комітет підтримав проект відповідної резолюції під назвою "COVID-19 – ефективна відповідь щодо забезпечення прав людини".

В документі, зокрема, зазначається, що під приводом боротьби з пандемією деякі країни приймають рішення, що суперечать демократичним принципам.

Раніше в ЄС засудили прийнятий в Угорщині законопроект, яким уряду країни надаються надзвичайні повноваження в організації заходів з протидії коронавірусу.

Видання The Economist повідомляло про те, що з часів Другої світової війни держави отримали необмежену владу і повноваження через коронавірус, якими почнуть нехтувати після того, як епідемія закінчиться.

Табу порушуються одне за іншим. Мова йде не тільки про погрози штрафів або тюремного ув'язнення за вчинення людьми звичайних дій, але і про масштаби втручання і впливу урядів на економіку.