У Парижі починаються заходи з нагоди 100-річчя завершення Першої світової війни

10 листопада 12:47

В урочистостях візьмуть участь понад 60 глав держав і урядів.

 

У Парижі в суботу, 10 листопада, починаються урочисті заходи з нагоди 100-річчя завершення Першої світової війни. У дводенних церемоніях візьмуть участь понад 60 очільників держав та урядів країн Європейського союзу та світу. У Парижі 10-11 листопада перебуватиме й президент України Петро Порошенко. Він проведе низку двосторонніх зустрічей зі світовими лідерами.

До столиці Франції прибув також президент США Дональд Трамп. Він написав сьогодні на своїй сторінці в Twitter: "Я в Парижі готуюся святкувати закінчення Першої світової війни. Чи є щось краще для святкування, аніж завершення війни, зокрема такої, що була однією з найбільш кровопролитних та найгірших за весь час?".


На заходах також буде присутній президент Росії Володимир Путін, у якого заплановано коротку зустріч з американським лідером.

Перша світова війна 1914-1918 років, у якій брали участь близько 40 країн, забрала життя близько 9 мільйонів солдатів та 6 мільйонів цивільних. Ця війна призвела до розпаду Австро-Угорської, Османської та Російської імперій.

Раніше повідомлялося, що сьогодні, 10 листопада, в Парижі пройде масштабна акція на підтримку українського політв'язня Олега Сенцова, а також інших українських в'язнів Кремля. Захід відбудеться на площі Республіки. Після його завершення покажуть документальний фільм "Процес: Російська держава проти Олега Сенцова" російського режисера Аскольда Курова.