У ПА НАТО прийняли доповідь канадської сторони про Україну

14 жовтня 08:20

Також Україна озвучила свою позицію в доповіді про нерозповсюдження ядерної зброї та про кібер-загрози.

 

Вчора, 13 жовтня, на Парламентській асамблеї НАТО прийняли підготовлений канадською стороною доповідь з аналізом ситуації в Україні. Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook депутат від партії "Слуга народу" і голова української делегації в ПА НАТО Олег Черней.

За його словами, в документі викладено обгрунтований і збалансований аналіз за темами: російсько-української війни; економічних реформ, реформ у сфері оборони та безпеки; ситуації зі свободою слова в країні.

Українська делегація запропонувала поправки в термінології і надала нову інформацію щодо стану реформ. Ініціативу підтримали США, Литва, Грузія і Туреччина – всі важливі поправки були прийняті.

Крім того, українська делегація внесла пункт про невиконання Будапештського меморандуму доповідь про нерозповсюдження ядерної зброї, а також виклала свою позицію в доповіді про кібер-загрози.

Повідомлялося, що керівництво Організації Північноатлантичного договору (НАТО) відвідає Україну з робочим візитом з 30 по 31 жовтня.

Детальніше про співробітництво з НАТО читайте у статті Данила Пилипчука "Стандартний набір" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".