У Нью-Йорку ввели надзвичайний стан через спалах кору

11 квiтня 08:50

У місті зафіксовано рекордну кількість випадків захворювання на кір, сконцентровану у кількох районах.

 

Влада Нью-Йорка у вівторок, 9 квітня, ввела надзвичайний стан у кількох районах міста через рекордну кількість випадків захворювань на кір, повідомляє американська газета The New York Times.

Перші випадки кору у Нью-Йорку було зафіксовано восени 2018 року; з тих пір медики зафіксували 285 підтверджених випадків захворювання. 21 чоловік потрапив до лікарні, п'ятеро з них опинилися у відділенні інтенсивної терапії. Більшість випадків захворювання на кір сконцентровано в ультраортодоксальних хасидських районах міста – Вільямсбурзі та Боро-парку.

Мер Нью-Йорка Білл де Блазіо вже заявив, що всіх жителів цих районів, у яких відсутнє щеплення від кору, зобов'яжуть його зробити під погрозою штрафу розміром до тисячі доларів.

Надзвичайний стан триватиме як мінімум до 17 квітня, коли рада охорони здоров'я Нью-Йорка збереться на своє наступне засідання.

З початку 2019 року в США було зареєстровано 465 випадків захворювання на кір, 78 з них – за останній тиждень.

В Україні за 12 тижнів 2019 року на кір захворіли 2179 українців, в тому числі 1159 дітей. Четверо осіб померли від ускладнень, викликаних хворобою. У Міністерстві охорони здоров'я розвінчали міфи про лікування кору і розповіли, що потрібно знати про вакцини від цієї хвороби.

Крім України найбільший приріст випадків захворювання спостерігався на Філіппінах і в Бразилії, прогрес у подоланні даного захворювання опинилося під загрозою. Детальніше про європейську кризу захворюваності на кір та його наслідки для України читайте в матеріалі Ольги Скрипник "Територія кору" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".