У Нью-Йорку вчителі погрожують страйком і вимагають закрити школи

15 березня 05:36

Викладачі обурені рішенням мерії не переводити на карантин навчальні заклади.

 

Хоча в США з 13 березня діє надзвичайний стан, не скрізь введені однакові карантинні заходи, що викликало невдоволення педагогів Нью-Йорка, де влада відмовилася закривати школи. Вчителі звертаються до профспілок і домовляються про страйк, повідомляє видання The New York Post.

Вчителі нью-йоркських шкіл закликають один одного влаштувати страйк шляхом масового невиходу на роботу. При цьому педагоги мають намір йти на лікарняний, таким чином роблячи свій виступ невразливим з точки зору трудового законодавства. Об'єднуючись через соцмережі і зв'язуючись зі своїми профспілками, викладачі вимагають захистити себе і свої сім'ї від поширення коронавіруса, чому, на їхню думку, загрожує рішення мера Нью-Йорка Білла де Блазіо не закривати школи на карантин.

Заклики до страйку поширюються серед учителів державних шкіл, в той час як приватні навчальні заклади вже перейшли на карантин самостійно. Крім ризику зараження незадоволені викладачі звертають увагу, що відвідуваність за останні дні і так знизилася на 68%.

Режим надзвичайного стану в США, тим не менш, дозволяє владі кожного штату самостійно приймати рішення про те, які заходи будуть більш корисні на їх території для боротьби з епідемією. Близько 28 мільйонів учнів у різних штатах вже не відвідують школи, але в Нью-Йорку карантин для учнів не ввели. Міська влада побоюється, що карантин вдарить по школярам з малозабезпечених сімей, оскільки тільки в школах вони отримують безкоштовне харчування. Також мерія вважає, що відправка учнів на карантин змусить їх батьків залишатися з дітьми, що негайно позначиться на роботі найважливіших міських служб, а частина дітей і підлітків залишиться зовсім без нагляду.

Наразі на території Нью-Йорка підтверджено 524 випадку зараження та два летальних випадки (померли 82-річна жінка та 62-річний чоловік).

До теперішнього часу на території США зафіксовано 2655 випадків зараження COVID-19. Ризику заразитися зазнав навіть президент Дональд Трамп, проте його тест на коронавірус виявився негативним.

Про те, наскільки ефективно влади різних країн, в тому числі і України, вирішують завдання боротьби з коронавірусом, читайте в статті Віктора Рибчука "Чхав вірус на рейтинги".