У Новій Зеландії сталося виверження вулкана, є постраждалі

09 грудня 09:42

На острів вже вилетіли як мінімум сім рятувальних вертольотів.

 

На острові Уайт-Айленд в Новій Зеландії сталося виверження вулкана, в результаті чого постраждали близько 20 осіб, повідомляє DW з посиланням на представника благодійної організації St John New Zealand.

Наголошується, що деякі постраждалі перебувають у критичному стані.

У місцевій поліції заявляють, що в момент виверження на самому острові або в його районі знаходилися щонайменше 50 осіб. Деяких з них вдалося перевезти на острів Північний, який знаходиться в 50 кілометрах від епіцентру виверження. Місцезнаходження ще ряду жителів невідоме.

Відомо, що на острів вже вилетіли як мінімум сім рятувальних вертольотів.

Those are some of the people put boat picked up. Praying for them and their recovery. Woman my mom tended to was in critical condition but seemed strong by the end.The helicopters on the island looked destroyed: pic.twitter.com/jds5QBD1yg

- Michael Schade (@sch) December 9, 2019

Повідомляється, що в останній раз цей вулкан вивергався в 2016 році, проте тоді мова йшла лише про короткочасний викид попелу. Одне з найбільш серйозних вивержень було зафіксовано в 2001 році.

11 листопада на Камчатці сталося виверження найвищого діючого вулкана Євразії, Ключевської сопки.

Раніше вчені заявили про те, що вулкан в Єллоустоні може прокинутися вже в найближчі кілька десятків, а не сотень років, як передбачалося раніше.