У Норвегії стурбовані військовою активністю Росії поблизу своїх кордонів

21 березня 16:35

Міністр оборони США порадив Норвегії збільшити свій оборонний бюджет

 

Міністр оборони Норвегії, Франк Бакке-Йенсен під час зустрічі з міністром оборони США Джеймсом Меттісом 21 березня заявив, що Росія стала більш агресивно вести себе поблизу кордонів королівства, повідомляє DW.

"Ми бачимо зростаючу агресивність російської поведінки біля наших кордонів. Вони імітували кілька повітряних атак в Північній Норвегії", - розповів Франк Бакке-Йенсен.

За словами міністра оборони Норвегії, Росія передислокувала ракетні системи і направила велику кількість військовослужбовців на північ країни. Він підкреслив, що після цього міністерство почало "особливо пильно" стежити за всіма діями російської сторони. Джеймс Мэттис порадив норвезькому колезі збільшувати витрати на оборону королівства.

Мортен Хага Лунде глава Військової розвідувальної служби Норвегії в березні цього року заявив, що військово-повітряні сили Росії в 2016 році відпрацьовували нанесення ударів по цілях, розташованих в північній Норвегії. Зокрема по об'єктах на острові Варде, де розташований радар "Глобус-2", який знаходиться у віданні військової розвідки королівства.

Після заяв Мортен Хага Лунде, посольство Росії в Норвегії звинуватило норвезькі ЗМІ у поширенні дезінформації та навмисному створенні образу ворога в особі Росії.

Норвегія не визнає результати виборів президента РФ в аннексированном Криму. У норвезькому МЗС нагадали про те, що півострів є частиною України.

Раніше повідомлялося, що Норвегія збільшила до рекордного рівня суверенний фонд, створений на випадок падіння прибутків від нафти і газу, які зараз забезпечують основний дохід бюджету країни.