У Норвегії стався найсильніший за історію країни землетрус

09 листопада 11:33

На норвезькому острові, поблизу якого стався землетрус, перебували військові та метеорологи, але ніхто не постраждав.

 

Біля берегів норвезького острову Ян-Маєн у Північному Льодовитому океані стався найсильніший в історії країни землетрус магнітудою 6,8. Постраждалих у результаті Землетрусу немає. Однак поки невідомо, як підземні поштовхи вплинули на вулкан Біренбер, розташований у північній частині острова, передає Express

Зазначено, що землетрус стався о 1:49 ночі за Гринвічем на глибині 10 км. Епіцентр підземних поштовхів виявився у віддаленій частині океану приблизно за 407 км на схід від гренландського міста Іттоккортоорміут.

Землетрус спричинив появу високих хвиль, але загрози цунамі немає. Разом з тим поки невідомо, як підземні поштовхи вплинули на вулкан Біренбер, який знаходиться у північній частині острова.

Під час землетрусу на острові перебували лише військові збройних сил Норвегії та працівники метеорологічної служби. За даними поліції, у результаті землетрусу ніхто не постраждав.

Цей землетрус став найсильнішим за історію Норвегії. Попередні найсильніші підземні поштовхи також відбулися поблизу острова Ян Маєн у 2012 році. Його магнітуда складала 6,6. Того разу також ніхто не постраждав.

Нагадаємо, в індонезійському місті Палу в провінції Сулавесі внаслідок землетрусу і цунамі загинули 384 людини, ще 540 осіб отримали поранення.