У Німеччині закрилася остання звіроферма, де розводили норок для виготовлення хутряних виробів

03 квiтня 03:39

Тварин на фермі більше немає, але офіційного підтвердження поки не було.

 

Зоозахисники в Німеччині здобули велику перемогу: звіроферма в місті Раден у федеральній землі Північний Рейн-Вестфалія припиняє роботу через тиск захисників тварин і суворого контролю ветеринарного відомства. Це остання в країні звіроферма, де тварин вирощували для виробництва хутряних виробів.

Незважаючи на те, що в ветеринарне відомство землі округу Мінден-Люббеке федеральної землі Північний Рейн-Вестфалія, яка здійснює нагляд за діяльністю звероводческой ферми, ще не надійшло офіційну заяву на відгук реєстрації, представники організації із захисту тварин - Німецького бюро із захисту тварин підтвердили, повідомляє DW, що звіроферма вже припинила свою діяльність.

"На фермі більше немає тварин, всі клітини стоять порожніми, очевидно, що виробництво було згорнуто", - повідомив DW речник Німецького бюро із захисту тварин Фабіан Штайнеке (Fabian Steinecke) - Все вказує на те, що звіроферма припинила свою роботу ".



Нагадаємо, що в серпні 2017 року Україні набув чинності закон, який передбачає посилення покарання за жорстоке поводження з тваринами. Зокрема, якщо тварина була покалічено або вбито, нацьковування однієї тварини на іншу, публічний заклик до жорстокого поводження з тваринами передбачає арешт на строк до 6 місяців або обмеження волі на строк до 3 років.

За ті ж дії в присутності малолітніх або неповнолітніх або вчинені повторно, або вчинені групою осіб передбачено позбавлення волі на термін від 5 до 8 років.

Але ось законопроект про посилення відповідальності за жорстоке поводження з тваринами депутати не підтримали. У проекті закону говориться, що передбачалося ведення кримінальної відповідальності за жорстоке поводження з тваринами, яке призвело або не привело до каліцтв. Також пропонувалося, зокрема, заборонити жебрацтво з тваринами, а також бити, вбивати (за винятком реальної загрози для здоров'я людей), труїти або калічити бездомних тварин.