У Німеччині тисячі приїжджих працівниць секс-індустрії опинилися на вулиці і без роботи - Reuters

03 квiтня 18:21

Не дивлячись на карантин, багатьом вдалося виїхати з Німеччині до закриття кордонів, але близько 3-4% залишилися без даху над головою.

 

Поки вирує пандемія коронавірусу COVID-19, в Німеччині на час карантину закрилися публічні будинки. Тисячі іноземних секс-працівниць опинилися на вулиці без грошей, повідомляє Reuters.

"Вони приїхали сюди тільки за тим, щоб заробити грошей. А тепер вони живуть у своїх друзів, або прямо на вулиці. Деяким пощастило – вони зараз живуть в борделях", – кажуть в Асоціації постачальників секс-послуг.

Є й ті, хто на свій страх і ризик продовжують працювати на вулицях під час карантину.

За даними асоціації, в Німеччині працюють від 100 до 200 тисяч повій, і 80% з них приїхали з інших країн, переважно з Болгарії, Румунії, Польщі та України.

Проституцію в Німеччині офіційно легалізували ще в 2002 році. Цей бізнес часто контролюється організованими угрупованнями.

Секс-працівники у ФРН – самозайняті і платять податки. Однак, надання сексуальних послуг, як і раніше є суспільно осуджуючою сферою діяльності.

Раніше, ЄС може продовжити терміни закриття кордонів через COVID-19. Держави-члени ЄС ведуть переговори про продовження закриття кордонів після Великодніх свят у зв'язку з тим, що коронавірус і далі поширюється по світу.

Також Німеччина чекає трудових мігрантів після пандемії коронавірусу. Протягом двох тижнів для мігрантів буде передбачено "віртуальний карантин".