У Німеччині автомобіль протаранив групу людей - є загиблі і поранені

07 квiтня 18:20

Поліція почала розслідування цієї події, інцидент классифіковано, як теракт.

 

У місті Мюнстер на півночі Німеччини вантажний автомобіль врізався в групу пішоходів, загинуло як мінімум три людини, повідомляє німецьке видання Rheinische Post.

Також, за даними газети, мінімум 50 осіб поранено та травмовано, водій автомобіля скоїв самогубство. Поліція повідомила про те, що розслідує цей інцидент як теракт. Також розшукуються двоє можливих співучасників злочину.

При цьому в поліції підтвердили інформацію про наявність загиблих і поранених, але конкретних цифр не озвучували.

Також поліція оточила частину міста, де відбулося ДТП і просить всіх утриматися від відвідування центру Мюнстера. Всіх, хто знаходиться там на даний момент, просять якомога швидше покинути місцевість, щоб не заважати роботі оперативників.

"В районі Кіпенкерль проводиться масштабна операція", - йдеться у повідомленні поліції.


Свідки події розміщують у Twitter фотографії з місця подій. Судячи з фото, вантажівка таранила літню терасу ресторану.


Також з'явилося відео з місця подій у Мюнстері.

Пізніше поліція повідомила дані щодо кількості загиблих та поранених: так, загинуло троє пішоходів та водій пикапа, який скоїв самогубство на місці теракту; поранено не менше 20 осіб, хоча спочатку фігурували цифри у 30 та 50 постраждалих.

Разом із тим представник Департаменту консульської служби МЗС України Василь Кирилич повідомив, що поліція Мюнстеру поки не розголошує особисті дані загиблих та постраждалих у результаті наїзда вантажівки.

"Консул підтримує оперативний зв'язок з поліцією. Подробиці - після отримання офіційної інформаціх", - написав він у Twitter.

У автомобілі ймовірного терориста поліція знайшла вибухівку, яку знешкодила, повідомляє ВВС. Також поліцейські знайшли сумку водія, який застрелився, зараз знахідку досліджують експерти. Тіло самогубці з машини не діставали.

Нагадаємо, 23 березня терорист захопив заручників у супермаркеті в Требі на півдні Франції. Він вимагав від влади звільнити Салаха Абдеслама - єдиного вцілілого члена терористичного осередку ИГИЛ, що стояв за терактами в Парижі і Сен-Дені в 2015 році.

Злочинець застрелив трьох і поранив 16 осіб. В ході поліцейської спецоперації терорист був ліквідований. Ним виявився 25-річний виходець з Марокко Редуан Лакдим, який вже потрапляв у поле зору поліції.

Відповідальність за атаку взяла на себе терористична організація "Ісламська держава".