У НАТО відповіли на заяву МЗС РФ про припинення співпраці

16 квiтня 16:47

Напередодні в МЗС Росії розповіли про "повне припинення співпраці по цивільній і військовій лініях між РФ і НАТО".

 

В НАТО спростували заяву заступника міністра закордонних справ Росії Олександра Грушка про повне припинення співпраці. Про це йдеться в повідомленні прес-секретаря НАТО Оани Лунгеску.

"Позиція НАТО не змінилася. Щодо Росії Північноатлантичний альянс дотримується двовекторного підходу: потужне стримування і оборона при збереженні серйозного діалогу", - зазначила Лунгеску.

Вона нагадала, що з березня 2014 НАТО за агресію Росії проти України призупинило практичне співробітництво з Москвою, проте "зберігши при цьому канали для військового і політичного діалогу".

Заступник міністра закордонних справ РФ Грушко в понеділок заявив про повне припинення по цивільній та військовій лініях співпраці між Росією і НАТО. Російський дипломат в понеділок звинуватив НАТО у відмові "від позитивного порядку денного" у відносинах з Росією.

НАТО заморозив контакти з Росією в 2014 році після анексії Криму та початку військових дій на сході України.

Раніше повідомлялося, що на тлі взаємного призупинення участі США і Росії в Договорі про ліквідацію ракет середнього і малого радіусу дії (ДРСМД) Вашингтон нарощує витрати на протиракетну оборону країни.

Детальніше про підготовку нового Договору з контролю за ракетами середньої і меншої дальності читайте у статті Олексія Їжака "Договір помер. Хай живе договір!" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".