У НАТО повідомили, коли відбудеться новий саміт

12 липня 01:01

В 2019 році Альянс відзначає 70-річчя.

 

Наступний саміт НАТО відбудеться в 2019 році, з нагоди 70-річчя Альянсу. Про це йдеться в декларації за підсумками саміту в Брюсселі.

"Ми вирішили знову зустрітися в наступному році, щоб проаналізувати досягнутий прогрес і відзначити 70-ту річницю нашого стійкого Північноатлантичного альянсу", - підкреслюється в документі без зазначення місця проведення зустрічі.

В НАТО відзначили, що в ході цього саміту "були прийняті важливі рішення щодо подальшої адаптації організації до більш складних умов безпеки".

"Ми погодили нову, посилену структуру командування НАТО, яка відповідає сучасним і майбутнім вимогам. В рамках безперервної інституційної адаптації домовилися про нові моделі більш швидкого забезпечення загальних сил і засобів НАТО. Також продовжуємо вдосконалювати нашу стратегічну комунікацію", - йдеться в декларації.

Читайте також: НАТО поки не планує пропонувати Україні Програму розширених можливостей

Зазначимо, в ході саміту НАТО в Брюсселі 11 і 12 липня учасники прийняли декларацію, якою схвалили євроатлантичні прагнення України. Також країни-члени НАТО вказали на необхідність виконання Мінських домовленостей і висловили підтримку політико-дипломатичного врегулювання конфлікту в Донбасі в рамках "нормандського формату" і Тристоронньої контактної групи.