У НАТО поскаржилися на погану комунікацію з Росією

15 квiтня 07:30

Командувач силами НАТО в Європі генерал Кертіс Скапаротті поскаржився, що нинішній Альянс розуміє Росію куди гірше, ніж за часів Холодної війни розумів СРСР.

 

Комунікація між НАТО і СРСР у період Холодної війни була значно кращою, ніж зараз між НАТО і Росією, заявив головнокомандувач об'єднаними збройними силами НАТО в Європі, американський генерал Кертіс Скапаротті в інтерв'ю агентству Associated Press у неділю, 14 квітня.

Скапаротті поскаржився, що спілкування між Москвою і НАТО в ході Холодної війни було більш частішим і сторони розуміли один одного.

"Я не впевнений, що ми розуміємо їх так само добре сьогодні", - підкреслив генерал. За весь період перебування на своїй посаді він лише двічі зустрічався з начальником Генерального штабу ЗС РФ Валерієм Герасимовим – комунікація в основному йшла по телефону.

Головком ЗС НАТО в Європі упевнений, що Росії і Альянсу слід наростити обсяги комунікацій до рівня Холодної війни – на його думку, це убезпечить обидві сторони, так як вони покажуть один одному свої можливості, і дозволить їм краще розуміти мотиви тих чи інших дій.

Раніше Кей Бейлі Хатчінсон заявила про те, що НАТО готує пакет заходів зі стримування Російської Федерації в Чорноморському регіоні. Представник США при НАТО вказала на важливість забезпечення в Чорному морі безпеки Румунії, Болгарії, України та Грузії. За її словами, "чорноморський пакет" є відповіддю на виклики, з якими НАТО і Сполучені Штати стикаються в цьому регіоні.