У Мей продовжують готуватися до Brexit без угоди

15 квiтня 15:59

На саміті лідери ЄС і Мей погодили "гнучке" відтермінування Brexit до 31 жовтня.

 

Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей повідомила, що уряд продовжує підготовку до можливого виходу з ЄС без угоди з Брюсселем. Про це представник глави уряду розповів агентству Reuters.

Мей написала про це у внутрішній записці для співробітників свого кабінету.

Європейський Союз минулого тижня схвалив відтермінування Brexit до кінця жовтня, запобігаючи, принаймні, наразі, ризику виходу Британії з блоку, який, як побоюються інвестори, завдасть шкоди економіці. Однак існує ймовірність, що навіть за півроку британські депутати не зможуть домовитися про умови Brexit.

Прес-секретар Мей також сказав журналістам у понеділок, що прем'єр-міністр не розглядала можливість проведення дострокових парламентських виборів як спосіб вийти з глухого кута Brexit.

В ніч на 11 квітня ЄС і Велика Британія узгодили "гнучкий" план відтермінування Brexit до кінця жовтня. Проте лідерам доведеться зібратися ще в червні, тому що "ситуацію з Brexit необхідно тримати під контролем".

Детальніше про процес виходу Великої Британії з Євросоюзу читайте в матеріалі Віктора Константинова "Острів невизначеності" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".