У Мексиці наркокартель взяв в облогу місто через арешт сина Ель Чапо

18 жовтня 11:39

Поліцейським Мексики довелося відпустити сина наркобарона Ель Чапо Овідіо Гусмана Лопеса, оскільки картель фактично взяв місто Кулиакан в облогу.

 

В мексиканському місті Куліакан поліцейські після перестрілки заарештували Овідіо Гусмана Лопеса, який є одним з шести дітей наркобарона Ель Чапо. У США Гусмана звинувачують у контрабанді кокаїну та метамфетаміну, пише ABC News.

Незабаром патруль з 30 чоловік оточили сили картелю, які також встановили блокпости в місті і почали перестрілки.

Між урядовими силами і членами картелю зав'язалися перестрілки. Судячи з повідомлень ЗМІ і кадрів з вулиць Куліакана, місто поринуло у хаос. У мережі з'явились відео з палаючими машинами на вулицях і збройними стрілками.

Секретар громадської безпеки штату Сіналоа Крістобаль Кастаньєда попросив місцевих жителів не виходити на вулиці поки правоохоронці не відновлять контроль над містом.

Для захисту життів поліцейських і збереження спокою в Кулиакане було прийнято рішення відпустити Гусмана.

В місто ввели посилені частини армії і поліції.

Вважається, що син наркоторговця є ключовою фігурою в картелю "Сіналоа" після арешту батька. У 2018 році Гусману-молодшому у США пред'явили звинувачення в контрабанді кокаїну та метамфетаміну

"Ймовірно, члени картелю намагалися відбити Гусмана у поліції і військових. На кадрах з вулиць видно, як місто патрулюють бойовики в пікапах з кулеметами. Повідомлялося, що члени картелю взяли в заручники трьох солдатів", - повідомляє ЗМІ.

Як повідомлялося раніше, суд у США засудив до довічного ув'язнення без права дострокового звільнення 62-річного лідера наркокартелю "Сіналоа" Хоакіна Гусмана, відомого як Ель Чапо.

Ель Чапо двічі отримував тюремні терміни в Мексиці - і двічі втікав з ув'язнення. В 2016 році, коли його спіймали в третій раз, влада країни прийняла рішення видати його США.

Хоакін Гусман - найвпливовіший і відоміший наркобарон у світі. Forbes включав його в списки найбагатших людей планети, оцінюючи його статки в мільярд доларів.

Після вбивства лідера "Аль-Каїди" Осами бін Ладена Ель Чапо довгий час перебував на першому місці в списку найбільш розшукуваних злочинців ФБР.