У Мексиці мера міста вбили на муніципальній різдвяній вечірці

24 грудня 07:21

Святкова вечірка обернулася трагедією

 

В мексиканському місті Халапа (південь Мексики, понад 420 тисяч населення) в муніципальному центрі комплексного розвитку сім'ї, де проходила різдвяна вечірка співробітників, озброєні люди увірвалися в приміщення і розстріляли мера міста Артуро Гарсія Веласкеса і представника податкової служби міської адміністрації, який виявився зятем мера, повідомляє Televisa.

Місцеві ЗМІ пишуть про шістьох загиблих або постраждалих, але акцент робиться саме на вбивстві мера, оскільки він явно був метою нападників.

Місяць тому мер Халапи був заарештований за звинуваченням у викраденні людей, але звинувачення у подальшому перекваліфікували у незаконне носіння зброї, після чого мера звільнили.

Місце розстрілу оточене поліцією. Злочинці втекли.

На півночі Мексики, група з жінок і дітей піддалася нападу, ймовірно, на них напав наркокартель. Жертви були членами сім'ї ЛеБарон із США, пов'язаної з мормонским співтовариством, яке оселилося в Мексиці кілька десятиліть тому, пише ВПС посилаючись на локальні ЗМІ.

За словами членів сім'ї, в понеділок велика група з трьох матерів і 14 дітей вирушила на декількох автомобілях з Бависпе в штаті Сонора у Ла-Мора в сусідньому штаті Чіуауа. У деяких членів сім'ї було подвійне громадянство - Мексики і США.

У місцевих ЗМІ стверджують, що жінки і діти могли піддатися нападу помилково.

Жінки з дітьми потрапили в збройну засідку в Бависпе. Згорілий куленепробивний позашляховик з останками жертв пізніше знайшли на узбіччі дороги.

На що потрапила в інтернет відеозапису видно згоріла машина - деякі загиблі, ймовірно, згоріли живцем. Ще кілька людей зникли безвісти.