У Лондоні десятки тисяч людей вийшли на протест проти політики Трампа

14 липня 02:25

Протестувати проти американського президента на вулиці британської столиці вийшло від 100 до 250 тисяч чоловік.

 

Центр Лондона заповнений людьми - десятки тисяч людей вийшли на вулиці, щоб взяти участь у мітингу проти Дональда Трампа і висловити свою незгоду з політикою президента США, який знаходиться у Великобританії з офіційним візитом, повідомляє канал ITV.

Організатори акції Together Against Trump ("Разом проти Трампа") із посиланням на дані британської поліції стверджують, що на вулиці вийшло більше ста тисяч людей, у той час, як деякі ЗМІ вказували цифру у 250 тисяч чоловік і вище.

Протестувальники несли плакати, пакети зі сміттям, прикрашені головою президента США, надувну ляльку, що зображає Трампа. Тисячі людей дружно скандували "Трамп тут не потрібен!".

Протест проти Трампа об'єднав людей різних переконань: супротивників і прихильників Brexit, профспілки, жіночі організації та правозахисників.

Раніше в столиці Бельгії Брюсселі, де розташовується головна квартира Північноатлантичного Альянсу, пройшли масові протести проти участі в саміті НАТО президента США Дональда Трампа.

Королева Великобританії Єлизавета II у п'ятницю, 13 липня, прийняла у Віндзорському замку президента США Дональда Трампа і першу леді Меланію Трамп, які відвідали резиденцію королівської династії у рамках офіційного візиту президента США до Великобританії.

А прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей повідомила про те, що вона й президент США Дональд Трамп домовилися укласти торговельну угоду між їх країнами відразу після того, як Сполучене Королівство покине Євросоюз. Про це вона заявила у п'ятницю, 13 липня, на спільній прес-конференції з Трампом.