У Лівії ісламісти затримали російський танкер за контрабанду нафти

17 вересня 04:40

З боку Росії поки немає ніяких коментарів щодо цього інциденту.

 

У середу, 16 вересня, самопроголошена влада Лівії (ісламісти) затримали російський танкер і 11 членів його команди за спробу контрабандного вивозу нафти з порту Зуарі, передає Reuters.

Нагадаємо, що на даний момент в Лівії існують два уряди: міжнародно визнаний і самопроголошений. Обидва даних уряду спираються на підтримку збройних груп, які допомогли повалити Мауммара Каддафі чотири роки тому.

На даний момент з боку міжнародно визнаного уряду Лівії, а також офіційних представників Росії, немає жодних коментарів з приводу інциденту з російським танкером.

В Лівії на сьогоднішній день триває конфлікт між ісламістами і міжнародно визнаним урядом.

19 липня авіація Лівії знищила корабель терористів біля берегів країни і завдала удару по другому біля порту міста Бенгазі.

12 червня видання Newsweek писало, що терористична група "Рада Моджахедів Шура міста Дерна", яка входить в "Аль-Каїду", оголосила "священну війну" бойовикам "Ісламської держави Ірака і Леванта" в Лівії. Лівійські терористи пообіцяли вбивати прихильників "Ісламської держави" до тих пір, доки в країні не лишиться жодного. Активісти в Дерні кажуть, що на вулицях триває запекла війна між ісламістськими кланами.

20 лютого на сході Лівії не щонайменш 45 осіб загинули і близько 70 були поранені в результаті трьох вибухів замінованих машин, які здійснили смертники. На думку лівійського уряду, серія вибухів могла бути відповіддю на авіаудари Єгипту по позиціях бойовиків "Ісламського держави" в лівійському місті Дерну.