У Кремля є компромат на Трампа - екс-глава ФБР

16 квiтня 12:36

На момент виходу у відставку глава ФБР проводив розслідування так званої "російської справи".

 

Колишній директор ФБР Джеймс Комі заявив, що російська влада може володіти компроматом на президента США Дональда Трампа, повідомляє ABC News.

"Це можливо,- зазначив він.- Я не можу говорити, що це малоймовірно, я не кажу, що це дуже ймовірно. Але я кажу, що це можливо".

Джеймс Комі дав інтерв'ю напередодні презентації своєї книги "Вища лояльність: правда, брехня та лідерство", що описує його діяльність на посту глави ФБР і взаємодія з президентом.

Дональд Трамп відправив Джеймса Комі у відставку в травні минулого року, як пояснив сам президент, через його некомпетентність. При цьому на момент виходу у відставку глава ФБР проводив розслідування так званої "російської справи" щодо нового президента, тому його звільнення викликало скандал.

Дональд Трамп уже прокоментував кілька уривків книги Джеймса Комі, опублікованих The Washington Post. Президент США присвятив близько години написання твітів, в яких називає Комі "лицеміром", "слизьким типом" і "найгіршим директором ФБР за всю історію", а його книгу - "фейком". Мемуари Джеймса Комі повинні надійти у продаж 17 квітня.

Читайте також: У США демократи виступили на захист ФБР у справі про втручання Росії у президентські вибори

Як повідомлялося, увечері 9 травня президент США Дональд Трамп звільнив з посади директора ФБР Джеймса Комі. Наступного дня президент пообіцяв знайти більш підходящого кандидата на цю посаду.

Раніше на відкритому слуханні голова ФБР підтвердив існування розслідування зв'язків команди Трампа з Росією. При цьому він зазначив, що зазвичай бюро не підтверджує і не спростовує існування будь-яких розслідувань, проте в даному випадку робить виняток.

Раніше видання Reuters також повідомляло про те, що президент Трамп просив директора ФБР припинити розслідування про зв'язок колишнього радника президента США Майкла Флінна з РФ. Видання дізналося, що американський лідер зустрічався з Джеймсом Комі наступного дня після звільнення свого радника.