У Кремлі відреагували на відсутність привітань від Трампа з приводу перемоги Путіна на виборах

20 березня 12:37

У Росії заявили, що готові до нормалізації відносин з США там, де Кремлю це цікаво

 

У Москві вважають, що відсутність привітань з перемогою на виборах президента РФ на адресу Володимира Путіна від президента США Дональда Трампа не є недружнім кроком, заявив прес-секретар президента Росії Дмитро пєсков, повідомляє "РИА Новости".

Офіційний Вашингтон утримався від привітань на адресу Путіна, який здобув перемогу на виборах президента Росії. Там також відзначили, що Трамп не подзвонить привітати з перемогою російського лідера.

"Ви знаєте, не треба вважати це недружнім кроком, по-перше. Ви знаєте, що президент Путін залишається відкритий для нормалізації там, де це нам цікаво і необхідно, відносин з нашими американськими партнерами",- сказав Пєсков.

"Ви знаєте, що президент отримує велику кількість привітань від зарубіжних лідерів. Хтось в силу графіка не може подзвонити, хтось з інших причин. Не треба тут нічого згущувати. Це друге", – додав прес-секретар Путіна.

"Ранок вечора мудріший", – зазначив він.

Раніше, Глава прес-служби Кремля Дмитро Пєсков не став заперечувати слова президента Росії Володимира Путіна про те, що іноді "несе пургу".

Зазначимо, що Путіна не привітали західні лідери з перемогою через "несправжні" вибори – екс-посол США. Зазвичай в дипломатичній практиці телефонні дзвінки з привітаннями здійснюються протягом 24 годин.

Нагадаємо, 1 березня Верховна Рада звернулася до Ради Безпеки та Генеральної Асамблеї ООН, ОБСЄ, Європейського Союзу, НАТО, інших міжнародних організацій, парламентським асамблеям, іноземних парламентів та урядів із закликом не визнавати легітимність виборів президента РФ у разі проведення "голосування" в аннексированном Криму.

Європейський Союз заявив, що не визнає результатів голосування в окупованому Криму.

Детальніше про вибори без вибору в Росії читайте в статті Івана Валюшко "Все буде Путін" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".