У Кремлі не чули нічого нового про здоров'я Сенцова

13 серпня 14:05

Обіцянка Путіна Макрону поки залишається без відповіді.

 

У Кремлі заявили про відсутність на даний час нової інформації про ситуацію навколо незаконно засудженого в Росії українського режисера Олега Сенцова, який оголоси голодування у російській в'язниці.

"Поки мені нічого сказати крім того, що було сказано раніше. Нічого додати", - сказав прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, відповідаючи на питання журналістів, коли слід очікувати відповіді російського президента після його розмови з президентом Франції про подальшу долю Сенцова.

Зазначимо, що 10 серпня президент Франції Еммануель Макрон під час телефонної розмови з Володимиром Путіним зазначив, що Росія повинна терміново вирішити проблему з погіршенням здоров'я Сенцова. Тоді Путін пообіцяв "відреагувати на ситуацію" і швидко поширити інформацію про стан Сенцова.

Нагадаємо, омбудсмен Людмила Денісова попросила терміново доповісти президенту РФ Володимиру Путіну про стан українського політв'язня Олега Сенцова. Олег станом на 13 серпня голодує 92-й день.

За словами адвоката, у політв'язня Олега Сенцова стався третій криз, його двічі хотіли госпіталізувати для підключення до апаратури і почати примусове годування.

Український режисер Олег Сенцов оголосив голодування в російської в'язниці 14 травня. Він вимагає, щоб російська влада звільнила всіх українських політв'язнів у РФ і окупованому Криму. За словами Сенцова, якщо його вимоги не будуть виконані, він готовий померти.

Співробітники ФСБ затримали Сенцова навесні 2014 року в окупованому Криму. Його етапували в Росію, де судили за сфабрикованим обвинуваченням в організації терактів і підпалі офісів партій на півострові. Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону 25 серпня 2015 року виніс Сенцову обвинувальний вирок – 20 років колонії суворого режиму