У Кремлі не чекають "прориву" у врегулюванні ситуації в Донбасі після візиту Нуланд в Москву

05 жовтня 14:12

Нуланд прибула до Москви увечері 4 жовтня.

 

Кремль не очікує істотного прориву у врегулюванні ситуації на південному сході України від приїзду в Москву помічника держсекретаря США Вікторії Нуланд, заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков.

"Ніяких очікувань прориву тут (у врегулюванні ситуації на південному сході України) бути не може. Це поточна робота, яка ведеться на експертному рівні. Тому тут не ставиться за мету досягнення якихось проривів і ще чогось", - сказав Пєсков, відповідаючи на питання, чи варто очікувати конкретних результатів у врегулюванні ситуації на Донбасі від приїзду в Москву Нуланд.

Пєсков нагадав, що США не беруть участь в "нормандському форматі". "Але в той же час, такий механізм обміну інформацією на експертному рівні був запущений з тим, щоб з перших рук забезпечити доведення позицій з тих чи інших питань, пов'язаних з українським врегулюванням до американської сторони", - підкреслив прес-секретар президента РФ.

Читайте також: Держдепартамент повідомив про підготовку візиту Нуланд до Москви

Раніше в Держдепі США повідомили, що Нуланд відправиться в Москву для зустрічі з представниками російської влади, на якій обговорить ситуацію в Донбасі. Зокрема, зазначалося, що у Москві представник Держдепу торкнеться проблеми імплементації Мінських угод, в підтримку зусиль країн "нормандського" формату і Тристоронньої контактної групи по Донбасу.

Як повідомляють російські ЗМІ, посилаючись на дипломатичні джерела, в Москві Нуланд обговорить українську кризу з помічником президента РФ Владиславом Сурковим. Не виключаються також зустрічі помощникы держсекретаря США з керівництвом російського МЗС.