У Колумбії знесли будинок найжорстокішого злочинця ХХ століття - наркобарона Пабло Ескобара

23 лютого 04:48

Влада вирішила, що справедливо буде, якщо пам'ятник буде не злочинцеві, а жертвам.

 

У п'ятницю, 22 лютого, в колумбійському місті Медельїн пролунав вибух. Сотні людей стали свідками того, як був зруйнований величезний будинок, який тут називали "Монако", що належав зловісному наркобарону Пабло Ескобару Гавірії.

Він був убитий в перестрілці з поліцією ще в 1993 році, але в будинку розташовувався музей, де зберігали особисті речі та фотографії наркобарона. Музеєм завідував старший брат і колишній спільник злочинця Роберто Ескобар Гавірія. У вересні 2018 року музей закрили як "присвячений пропаганді способу життя одного з найбільш похмурих бандитів, який завдав найбільшої шкоди місту", повідомляє El Tiempo.

Будівля "Монако" складалася з восьми поверхів і оцінювалася в 5000 мільйонів песо, мала 34 паркувальних місця, 12 квартир, 2 басейни і корт. Нарешті будинок зруйнований. Влада давно хотіла це зробити, тому що останнім часом фігура Ескобара героїзувалася і обростала міфами в серіалах, книгах та екскурсійних турах, тоді як від його рук, прямо або побічно, загинули тисячі людей. Тепер на місці будинку хочуть встановити меморіальний комплекс в пам'ять про жертв наркомафії.

Пабло Ескобар був одним з найбільших ділків наркобізнесу в історії, керівником так званого "Медельїнського картелю" і одним з найбагатших людей планети. В історію увійшов як жорстокий злочинець.

Після руйнування будівлі влада звернулася до нації зі словами: ніколи, ніколи, ніколи, ніколи знову...

Бегемоти Пабло Ескобара, які жили в заснованому на території його вілли зоопарку, після смерті наркобарона успішно освоїлися в дикій природі Колумбії. повідомляє AFP, бегемоти можуть зруйнувати екосистему країни.

В зоопарку Ескобара жили чотири бегемота, які не були перевезені в інші зоопарки після загибелі наркобарона. Вони освоїлися в дикій природі, і тепер їх популяція досягає майже 50 особин.