У Китаї оголошено день жалоби за померлими від COVID-19

03 квiтня 05:37

На будівлях китайських і іноземних посольств і консульств приспустять прапори та скасують розважальні громадські заходи.

 

Влада Китаю оголосила 4 квітня днем жалоби за жертвам коронавірусу в країні, повідомляє агентство Xinhua.

У цей день на будівлях китайських і іноземних посольств і консульств приспустять прапори. У КНР також скасують громадські розважальні заходи.

З 10:00 за місцевим часом (04:00 за Києвом) в країні пройдуть три хвилини мовчання. Крім цього в пам'ять про померлих будуть звучати гудки автомобілів, поїздів, кораблів і сигналізація протиповітряної оборони.

Нагадаємо, у грудні 2019 року в китайському місті Ухань виник спалах невідомого раніше тіна коронавірусної інфекції. Згодом випадки зараження зафіксували у всіх регіонах КНР, всіх європейських країнах, а також у США, Японії, Таїланді, Ірані, Єгипті та інших державах.

На тлі триваючої в світі пандемії коронавірусу, китайські влади послабили заходи, вжиті для боротьби з епідемією. Так, з провінції Хубей відкликали лікарів, відряджених туди зі всього Китаю для підтримки місцевих лікарень.

За даними американського Університету Хопкінса, число заражених коронавірусом у світі перевищила 1 млн осіб і понад 50 тис померли. В Національній комісії з охорони здоров'я Китаю повідомили, що в країні від вірусу померли 3322 людини. З початку спалаху інфекції в КНР зареєстрували 81 620 випадків зараження вірусом.

Фахівці відзначають ознаки стабілізації ситуації в Італії, найбільш інфікованому регіоні Європи. Там зафіксовано найменшу кількість випадків зараження за останні два тижні.

Раніше вчені університету Міннесоти за допомогою рентгенівської кристалографії пояснили високу заразність коронавірусу.