У Кишиневі в аеропорту затримали представників "России-1" та "Звезды"

28 листопада 15:47

Вони прилетіли в молдавську столицю на презентацію документального фільму.

 

В Кишеневі в аеропорту на паспортному контролі затримали представників двох російських ЗМІ, про причини події поки не повідомляється. Як стало відомо, це продюсер однієї з програм на телеканалі "Россия-1" (ВГТРК) Марина Сафронова і оглядач телеканала "Звезда" Олексій Самольотов. За інформацією російських ЗМІ, вони вирушили туди не за редакційним завданням.

Сафронова і Самольотов прилетіли у молдавську столицю на презентацію документального фільму Олексія Самольотова "Битва за "Салют".

"Ми приїхали з моєю колегою, продюсером Мариною Сафроновою, з якою ми робили документальний фільм про космонавтику сім років тому, до друзів. Показати своє кіно. Ми сидимо (в аеропорту), нас не пустили в країну", - наводяться слова Самольотова в повідомленні.

За його словами, "співробітники молдавської митниці не дали ніяких роз'яснень з приводу того, що відбувається" лише склали велику кількість паперів.

Раніше, прикордонники Молдови не пустили в країну делегацію з Росії, яка мала прийняти участь у бізнес-форумі.

Як заявив мер міста Бєльці Ренато Усатий, представники російської делегації повинні були взяти участь у форумі "Москва-Бельци-Молдова". Ініціатором його проведення виступила Росія, передає молдавське видання ZDG.

У прес-службі прикордонної поліції Молдови стверджують, що на територію країни не були допущені десять російських громадян. Представники делегації не змогли надати документи, що підтверджують мету поїздки.