У Керченській протоці зіткнулися іноземні судна

30 листопада 23:27

Суховантаж під прапором Того під час маневрування заплутав свій гребний гвинт в якірному ланцюзі вантажного судна під прапором Мальти.

 

В очікуванні черги на прохід по Керченській протоці зіткнулися два іноземних судна, які прямували в Азовське море з порту Констанца в Румунії. Про це повідомляє портал FleetMon.

"Вантажний корабель "Lady Maria" під час маневрування в Керченській протоці зіткнувся з вантажним судном "Azov Concord". Обидва кораблі прямували з порту Констанца в Румунії в азовські морські порти Росії та України, обидва чекали дозволу на транзит через протоку", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що Azov Concord втратив якір з ланцюгом, а у Lady Maria пошкоджено гвинт.

Згідно з відомостями сайту Marine Traffic, суховантаж Azov Concord, IMO 9387748, що прямував в російський порт Єйська, в даний час знаходиться в порту російської Анапи.

Суховантаж Lady Maria, IMO 8500070, знаходиться в районі Керченської протоки. Пункт призначення судна не повідомляється.

Раніше в п'ятницю стало відомо, що Росія призупинила прохід суден через Керч-Єнікальський канал у Керченській протоці через погіршення погоди. Обмеження будуть зняті не раніше суботи.

Обмеження або фактичне закриття проходу суден і транзиту вантажів через Керченську протоку може призвести до значних негативних наслідків для національної економіки України. Читайте докладніше в статті Ігоря Гужви "Блокування Керченської протоки: виклики, загрози і можливості" в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".