У Казахстані зазнав катастрофи військовий вертоліт - 13 загиблих

28 березня 02:35

Вертоліт йшов за маршрутом Актау-Шимкент, політ проходив у складних метеоумовах.

 

У Кизилордінській області Казахстану розбився військово-транспортний вертоліт Міністерства оборони країни, на якому перебувало 13 осіб, усі вони загинули. Про трагедію повідомив президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв у своєму Twitter.

"У Кизилординській області зазнав аварії вертоліт міністерства оборони. Виконував польот у рамках військового навчання за маршрутом Актау-Шимкент. Екіпаж вертольота загинув. Мною наказано почати розслідування. Мої співчуття сім'ям загиблих. Їм буде надано матеріальну допомогу", - написав він.

У Міністерстві оборони Казахстану зробили офіційне повідомлення, у якому зазначили, що вертоліт йшов з Актау до Шимкента у складі ланки з чотирьох бойових машин.

"Вертоліт прямував у складі ланки з 4 бойових вертольотів з міста Актау до міста Шимкент. Переліт проходив у рамках комплексної перевірки та навчань спеціальних підрозділів "Алтин жебе" у темний час і в складних метеорологічних умовах... На даний час два вертольоти з чотирьох зробили посадку та знаходяться у місті Кизилорда, а один вертоліт повернувся до місця аварії", - йдеться у повідомленні.

На місце аварії направлена спеціальна комісія міноборони Казахстану.

11 лютого під час екстреної посадки у Стамбулі розбився військовий вертоліт турецьких збройних сил. Загиблих не було, але екіпаж вертольота госпіталізували з важкими травмами.