У Канаді розбився літак пілотажної групи ВПС The Snowbirds

18 травня 01:24

В результаті аварії загинула жінка, яка знаходилася в літаку. Пілот катапультувався і приземлився на дах одного з будинків.

 

Літак пілотажної групи ВПС Канади "Снігурі" розбився на заході Канади. Він брав участь в турі "Операція "Натхнення", який проводиться в честь "канадців, що допомагають в боротьбі з поширенням коронавіруса", повідомляється Twitter Королівських військово-повітряних сил Канади.

Як повідомила одна з очевидців, в результаті аварії загинула жінка, яка знаходилася в літаку, передає телеканал Global News.

"Канадським королівським ВВС стало відомо про те, що літак канадських сил The Snowbirds ("Снігурі") зазнав аварії в околицях міста Камлупс, Британська Колумбія. Наше першочергове завдання зараз - визначити стан особового складу та допоміжного персоналу аварійних служб", - йдеться в повідомленні Royal Canadian Air Force.

За інформацією прес-служби аеропорту Камлупса, до місця аварії попрямували бригади екстрених служб і рятувальні повітряні судна.

Як повідомила одна з очевидців, в результаті аварії загинула жінка, яка знаходилася в літаку, передає телеканал Global News. Пілотові, за словами свідка події, вдалося катапультуватися: він приземлився на дах одного з будинків.

Літак розбився майже відразу після зльоту, повідомив телеканалу інший очевидець. За його словами, літак виконав бочку, після чого відбувся спалах і пілот катапультувався. Потім літак нахилився і почав падати, додав він.

За даними канадської радіостанції CBC, "Снігурі" брали участь у турі "Операція "Натхнення", що проводиться на честь "канадців, що допомагають в боротьбі з поширенням коронавіруса".

I hope the @CFSnowbirds know how many thousands of Canadians they are lifting up right now with their #OpInspiration. So many of us have been isolated, laid off, and struggling. But this fly-by today brought tears and cheers to so many of us. Thank you so much! #RedDeer ♥️