У Каліфорнії повністю легалізували вживання марихуани

01 сiчня 21:01

Тепер канабіс можна офіційно продавати і купувати в шести американських штатах.

 

Влада американського штату Каліфорнія з 1 січня 2018 року легалізували вживання марихуани в рекреаційних цілях. До цього її використання було допустимо лише за медичними показаннями.

Продаж канабісу дозволена особам у віці від 21 року. При цьому в приватному порядку можна вирощувати до шести суцвіть конопель і зберігати до однієї унції (трохи менше 30 грамів) цього психоактивного засобу, повідомляє DW.

Разом з тим магазинам роздрібної торгівлі для продажу даної продукції необхідно пройти серію перевірок. Саме з жорстким контролем пов'язано те, що в перший день нового року лише близько 90 компаній змогли отримати відповідну ліцензію.

Як відомо, поряд з Каліфорнією марихуана легалізована ще в п'яти американських штатах - Колорадо, Вашингтон, Орегон, Аляска і Невада. Фактично кожен п'ятий американець може придбати її легально в рекреаційних цілях.

Однак у федеральному законі США канабіс поки як і раніше класифікований як заборонене наркотичний засіб.

Як повідомлялося, Конституційний суд Грузії задовольнив позов Гіві Шанідзе і скасувала кримінальне покарання за вживання марихуани.

Згідно з рішенням, кримінальна відповідальність за вживання марихуани не відповідає статті 16 Конституції Грузії, за якою "кожен має право вільного розвитку своєї особистості".

Позивач зокрема доводив, що кожен громадянин країни має право самостійно вибирати відповідну для себе форму відпочинку.

"Суд порахував, що в разі індивідуального вживання покарання не може розглядатися як відповідний засіб для захисту громадського порядку", - йдеться у рішенні Конституційного суду.