У Харкові почали повертати проспекту Григоренка ім'я маршала Жукова

26 червня 07:17

При цьому роботи проводяться невідомими, без наявності документів і ночами.

 

У Харкові на проспекті генерала Петра Григоренка (кол. проспект маршала Жукова) невідомі ночами замінюють таблички на "стару" назву, 26 червня повідомляє UA:Харків.

"Нові-старі" таблички вже встановили на п'яти будинках уздовж проспекту. Один з місцевих жителів розповів, що його знайомий помітив роботи із заміни табличок, які проводили невідомі.

"Біля хати, у вікна, встановили сходи якісь люди, як йому здалося, полізли до сусідів. Оскільки він був один у кімнаті, незрозуміло, що відбувалося, люди спустилися та поїхали. Це була біла "Волга" з драбиною на багажнику. Подзвонив, вийшов з хати, подивився, що так, вікно у сусідів ціле, але побачив, що змінено табличку. Питання: чому це відбувається вночі? ... ", – розповів він.

Далі на місце проведення робіт викликали поліцію, проте невідомі відмовилися називатися та заявили, що діють на підставі невідомої угоди. При цьому вони не продемонстрували поліції жодних документів і не дали пояснень того факту, чому роботи із заміни табличок проводяться вночі. Поліція поставила їм вимогу припинити роботи до настання світлого часу доби.

Нагадаємо, 8 травня на сайті Харківської міськради були зареєстровані петиції з вимогами прибрати з центрального майдану міста волонтерський намет, а також повернути проспекту Петра Григоренка і станції метро "Палац Спорту", перейменованим у рамках декомунізації в 2016 році, ім'я маршала Жукова.

Геннадій Кернес публічно закликав підтримати ці петиції і пообіцяв зробити все для реалізації озвучених пропозицій. У рекордні терміни петиції набрали необхідні для їх розгляду п'ять тисяч голосів.

12 травня харків'яни провели акцію протесту з вимогою до Кернеса відмовитися від озвучених ним ініціатив знести волонтерський намет "Все для Перемоги" і повернути проспекту Григоренка ім'я маршала Жукова.

Український інститут нацпам'яті вказав Кернесу на неприпустимість порушення законодавства і нагадав про кримінальну відповідальність за такі діяння.

Але, незважаючи на це, 21 червня, міський голова Харкова Геннадій Кернес підписав рішення про повернення проспекту Григоренка імені маршала Жукова.