У Греції затримали екс - віце-президента ТНК-ВР Коммерс за запитом України

03 березня 23:37

Росіянина звинувачують у порушенні податкового законодавства та ухилення від органів досудового розслідування.

 

У Греції затримали російського фахівця у сфері енергетики Євгена Калініна на вимогу України. Про це в суботу, 2 березня, повідомив адвокат затриманого Янніс Рахиотис, який розповсюдив в грецьких і російських ЗМІ інформацію, що це "політична справа, спрямована проти Росії".

За твердженням адвоката, росіянин перебував у службовому відрядженні. Калініна затримали в афінському аеропорту 28 лютого.

Адвокат повідомив, що слухання по справі російського фахівця відбулося в п'ятницю.

"За рішенням прокурора Калінін відправлений у в'язницю до того часу, поки в Грецію не доставлять український запит на екстрадицію", - уточнив адвокат.

Він зазначив, що Україна звинувачує росіянина в порушенні податкового законодавства під час роботи в країні. Однак таке прозове обвинувачення не сподобалося адвокату, і він надав ситуації драматизму.

"Калінін знаходиться в списку відомого сайту Миротворець. Його переслідують за те, що він підтримував колишнього президента України Віктора Януковича", – підкреслив адвокат, попутно звинувативши ще дві країни в "організації політичного переслідування":

"Це чисто політична справа. Грецький уряд обслуговує інтереси США та України", – сказав адвокат, звинувативши Грецію в тому, що вона реагує на вимоги української влади, замість того, щоб бути вдячною Росії. Викладена точка зору грецького адвоката на сторінці російського політика Франца Клінцевича в Facebook.

Затриманий в Греції росіянин Євген Калінін до 2011 року був віце-президентом ТНК-ВР Коммерс в Україні.

Додамо, що в період з 2013 по 2014 рік Калінін був виконавчим директором компанії "ВЕТЕК", яку очолював український олігарх Сергій Курченко.

На сайті Миротворець зазначено, що Калінін розшукується поліцією. Він вважається особою, які переховується від органів досудового розслідування. Датою зникнення вказано 29 травня 2017 року. Калініна звинувачують у створенні злочинної організації, службовій фальсифікації та ухиленні від сплати податків (ст. 255 ч. 1, ст. 366 ч. 1, ст. 212 ч. 3 КК України).

Читайте також: Фонсека залишився незадоволений суддівством у грі проти "Динамо", Ребров готовий до критики

Загострення у стосунках Греції і Росії почалося в липні, коли стало відомо про рішення Афін вислати двох російських дипломатів, а ще двом громадянам Росії заборонити в'їзд в країну.