У Франції затримали ватажка баскських сепаратистів

16 травня 12:04

Його затримали під час спільної франко-іспанської операції.

 

У Франції правоохоронці затримали одного з найавторитетніших лідерів баскського сепаратистського руху "ЕТА" Джоса Тернера, звинуваченого іспанською владою в участі в нападі угруповання в 1987 році, в результаті якого загинули 11 осіб, повідомив в четвер уряд Іспанії.

Тернера 69 років, він також відомий як Антоніо Уррутикоечеа. Його затримали в регіоні Верхня Савойя у рамках спільної франко-іспанської операції, йдеться в заяві міністерства внутрішніх справ.

Enhorabuena a la @guardiacivil y a la Direction Générale de la Sécurité Intérieure (DGSI) por la detención en Francia del dirigente de ETA Josu Ternera, un nuevo logro de la cooperación hispano-francesa. Nuestro recuerdo permanente a las víctimas del terrorismo.

- Ministerio Interior (@interiorgob) May 16, 2019

ЕТА, про розпуск якої Тернера оголосив минулого року, 11 грудня 1987 року підірвала поліцейські казарми цивільної гвардії в місті Сарагоса, убивши 11 осіб, у тому числі шістьох дітей.

Довідка ZN.UA
ЕТА - (Euskadi Ta Askatasuna - «Країна басків і свобода") - колишня баскська ліворадикальна, націоналістична організація сепаратистів, яка виступає за незалежність Країни басків - регіону, розташованого на півночі Іспанії і південному заході Франції. Існувала з 1959 по 2018 рік.