У Франції заарештували росіянина, який поширив секс-відео соратника Макрона

16 лютого 11:43

Екскандидат в мери Парижу подав скаргу в поліцію.

 

Колишній кандидат у мери Парижу Бенджамін Гріво, який зняв свою кандидатуру з виборів, через оприлюднення приватну переписку подав скаргу до поліції за втручання в особисте життя. За його заявою заарештували російського художника Петра Павленського, який і поширив переписку. Але Павленського обвинувачують ще однією справою - за насильство, передає французька газета Le Figaro.

Соратник президента Франції Еммануеля Макрона, якого президент бачив своїм головним кандидатом на пост мера Парижу, подав скаргу до регіональної дирекції судової поліції. Прокуратура Парижу почала розслідування щодо цієї справи і вже 15 лютого затримала росіянина Петра Павленського. Зараз підозрюваний перебуває у відділенні поліції 5-ї та 6-ї округів Парижу. Йому також інкримінують вчинення насильства, здійсненого ввечері 31 грудня.

Нагадаємо, скріншоти інтимного онлайн-чату Гріво з жінкою, яка не є його дружиною, опублікував російський художник-дисидент Петро Павленський. Він також поширив відео, на якому зображено статеві органи чоловіка. У свою чергу, Гріво не заперечував, що він надсилав повідомлення. Пізніше, Бенджамін Гріво зробив офіційну заяву про зняття своєї кандидатури на виборах на пост мера Парижу.