У Facebook пообіцяли оприлюднити повідомлення Росії, які вплинули на вибори в США - Reuters

12 жовтня 18:50

У компанії підкреслили, що зроблять це, щойно Конгрес дозволить.

 

Головний операційний директор Facebook Шеріл Сандберг заявила, що компанія готова допомогти слідчим Конгресу США публічно оприлюдними політичні рекламні повідомлення, які Росія проплатила в соцмережі для впливу на американські вибори в 2016 році.

"На нашій платформі під час виборів сталися речі, яких не мало бути", - цитує її словами Reuters.

"Ми сказали Конгресу і Комітету з питань розвідки, що коли вони будуть готові оприлюднити ці рекламні повідомлення, ми готові їм допомогти", - додала Сандберг.

Вона також додала, що під час виборчої кампанії в США у Facebook дізналися про чутки про російські спроби використати соціальну мережу для впливу на голосування. Втім, Сондберг не вказала, коли саме це сталося. Однак зауважила, що компанія підтримує оприлюднення не лише російських повідомлень, а й списку сторінок, пов'язаних з ними. Інформація про те, як вони повпливали на певні групи користувачів, теж буде опублікована.

acebook опинився в центрі уваги американських політиків і суспільства через ту роль, яку він міг зіграти у спробах Росії вплинути на вибори в США. У понеділок компанія передала Конгресу три тисячі повідомлень, які можуть бути пов'язані з російським втручанням. Ці шкідливі повідомлення бачили 10 мільйонів користувачів соцмережі.

Раніше повідомлялося, що Конгрес США запросив Facebook, Google і Twitter на слухання у "російській справі". Як повідомляється, керівництво трьох компаній запросив комітет з розвідки Сенату на відкриті слухання, які відбудуться 1 листопада.